Hoe is M.O.Y. ontstaan

De Werkgroep Maatschappelijke Ondersteuning Ysselsteyn is in oktober 2015 als een initiatief van de Dorpsraad van start gegaan. De participatiewet is in dat jaar aangenomen en zal meer van de burger zelf gaan vragen. Vier personen uit Ysselsteyn smeedden een plan om het sociaal welbevinden van de inwoners van Ysselsteyn op een hoger niveau te brengen.

De werkgroep MOY is geboren.

De werkgroep haalt in eerste instantie veel input op uit ons dorp. In Ysselsteyn is al een grote mate van maatschappelijke cohesie aanwezig. Na gesprekken met diverse verenigingen en instanties kwam er naar boven dat een dorpsondersteuner een toegevoegde waarde voor Ysselsteyn kan zijn. Dit werd dan ook het eerste startproject voor MOY.

Eind 2019 kwam de financiering rond en kregen wij de toezegging om voor drie jaar met een dorpsondersteuner aan de slag te kunnen. MOY en de participanten (’t Zorghuus, De Rabobank en Gemeente Venray) zijn overtuigd van de meerwaarde die de dorpsondersteuner kan bieden. MOY heeft een profiel samengesteld en in december 2019 kwam er een vacature voor dorpsondersteuner. Na een zorgvuldige selectieprocedure hebben we de juiste persoon gevonden: Linda Custers-Jansen. In mei 2020 hebben we de dorpsondersteuner gepresenteerd en vanaf 1 juni 2020 is Linda aan de slag om dit mooie project tot een succes te maken.