De Dorpsondersteuner


Hallo! Mijn naam is Linda Custers-Jansen. Van oorsprong kom ik uit Holthees en woon sinds 2007 in Ysselsteyn. Samen met mijn man William en onze drie kinderen, Milou, Lucas en Sean, voelen wij ons thuis in dit dorp.
Na 15 jaar als röntgenlaborant werkzaam te zijn geweest in het ziekenhuis van Helmond/Deurne vul ik nu de functie van dorpsondersteuner in samen met MOY.

Dit nieuwe werk is geweldig om te mogen doen. Ik ontmoet (nieuwe) mensen, hoor een enorme verscheidenheid aan verhalen en vragen en kan veelal met de inwoner samen een stapje verder komen in hun vraagstuk. De ene keer is het een antwoord op de vraag, de andere keer een sparringspartner zijn om inzicht te geven in de uitdaging die er voor iemand ligt. Een luisterend oor zijn en signalen oppikken horen ook bij mijn takenpakket. Mijn rol is voornamelijk verbindingen leggen; tussen inwoners, tussen inwoner en lokale partijen of tussen inwoner en professional. Zo probeer ik de mensen verder op weg te helpen.

Voorbeelden van vragen/wensen uit de praktijk:

  • Een dochter die als mantelzorger van haar ouders zwaar belast wordt en om hulp vraagt op welke wijze zij ondersteund kan worden, maar ook ondersteuning van de ouders.
  • Een man die geïsoleerd leeft heeft praktische hulp nodig in de tuin. In contact met deze meneer komt de wens naar voren dat hij meer “onder de mensen” wil komen, maar niet weet waar hij moet beginnen.
  • Een kapotte gordijnrails vastzetten bij weduwvrouw
  • Werk in de buurt vinden voor iemand die geen Nederlands spreekt
  • Een wandelmaatje zoeken
  • Hulp bij financiële problemen door chaos in de thuisadministratie
  • Tijdelijk hulp bij huishouden doordat inwoner revaliderend is
  • Overlast door huisdieren

Heeft u een (hulp)vraag of wens waar u zelf niet verder mee komt? Ik denk graag met u mee. U kunt mij bellen, mailen, appen, sms-en, FB berichten of gewoonweg aanspreken. Huisbezoek is geen probleem.

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag. Heeft u vragen voor mij of wilt u eens praten?

vrijdag via telefoon (met voicemail) of stuur mij een mail. 

Telefoon nummer:        06-30577716 (ook via Whatsapp of SMS)

Mailadres:                    dorpsondersteuner.ysselsteyn@outlook.com